DementieBlogs.nl  -
Verhalen over mijn werk en leven

26 augustus 1953 - 1983 - 2023

Het getal 26 is een terugkerend getal bij mijn ouders en ze wilden daarom graag op vrijdag de 26ste trouwen. In 1983 was 26 augustus, de enige 26ste die op een vrijdag viel. Tevens was dit ook de dag dat mijn vader 30 jaar werd. Dubbel feest dus toen ze gingen trouwen! Dit jaar vierden we daardoor op 26 augustus, hun 40 jarig huwelijk en het feit dat mijn vader 70 jaar werd. En waar je zoiets normaal gesproken uitgebreid zou willen vieren, is dat iets wat nu best lastig is. Een groot feest zit er tenslotte niet in, aangezien mijn vader al snel overprikkeld is als er teveel om hem heen gebeurd. Deze bijzondere dag wilden we echter natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan!

Uiteindelijk zijn mijn ouders en broer eerst naar ons huis toegekomen, waar de slingers en ballonnen klaar hingen en we samen taart hebben gegeten. Daarna zijn we met zijn allen naar het pannenkoekenhuis hier in de omgeving gegaan, waar mijn man in overleg met de eigenaresse een aparte ruimte kon reserveren. Bij voorbaat hadden we de bestelling al opgeschreven, zodat hier niet teveel gedoe over was aan tafel. Ook was besproken dat we even met hem naar buiten konden gaan, als hij toch wat onrustig werd. En als het echt niet ging mochten we het bezoek gewoon ‘afbreken’ en thuis voortzetten. Op deze manier konden we toch uit eten met elkaar, op een laagdrempelige en redelijk prikkelarme manier.

Wat was het fijn om te zien hoe hij genoten heeft van het samenzijn en het lekkere eten. Ik ben dankbaar dat we dit op deze manier toch hebben kunnen vieren, voor zowel mijn vader als mijn moeder. Dat we in deze aangepaste vorm, toch met elkaar hebben kunnen stilstaan bij deze bijzondere dag voor hen beiden.


Maaike 🌸