DementieBlogs.nl  -
Verhalen over mijn werk en leven

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar! Hoe vaak heb jij dat de afgelopen anderhalve week wel niet gezegd of gehoord? Nu moet ik bekennen dat ik het zelf nooit zo vaak zeg, maar dat is puur omdat ik er gewoon niet aan denk. Dit jaar voelt echter anders en spelen die twee woorden met regelmaat door mijn hoofd. Ik wil geen doemdenker zijn, maar ik heb het gevoel dat 2022 nou niet echt een geweldig jaar gaat zijn. De woorden “gelukkig nieuwjaar” voelen dus erg dubbel.

Het jaar begon namelijk al niet echt geweldig. Eerste kerstdag bleek ik een positieve Corona zelftest te hebben, welke later bij de GGD ook positief terug kwam. Oud & nieuw brachten we dus in quarantaine door, waarbij mijn beide dochters uiteindelijk ook positief getest terug kwamen. En voor de oplettende lezer…ja, dit is de tweede keer dat ik Corona heb gekregen! Ondertussen zijn we de besmettelijke fase weer voorbij en uit quarantaine. Mijn dochters zijn amper ziek geweest en weer helemaal opgeknapt. Bij mij blijft echter, net zoals de vorige keer, de vermoeidheid weer enorm hangen en ben ik dit keer ook sneller kortademig na inspanning. Heel vervelend, want mijn hoofd wil sneller dan mijn lichaam. Ik hoop dus dat ik me snel weer een stuk energieker voel.

Daarnaast denk ik dat dit het jaar gaat zijn, waarin mijn vader niet meer thuis zal kunnen blijven wonen en opgenomen zal moeten gaan worden in een zorginstelling. De gedachte alleen al daaraan, zorgt voor een enorme steen in mijn maag. Ik ben bang dat dit niet “zonder slag of stoot” zal gaan. Aan de ene kant is het goed om vooruit te denken, maar voor nu probeer ik er niet te veel mee bezig te zijn. Het idee aan mijn vader die niet meer in zijn vertrouwde (t)huis kan zijn, breekt mijn hart.

Dus 2022, het jaar van de uitdagingen! Ik wens jullie allen in ieder geval een jaar met mooie herinneringen, vol liefde, geluk en gezondheid toe. Een jaar waarin Corona hopelijk minder invloed zal gaan hebben op onze levens en de manier waarop we deze invulling willen geven. Een jaar waarin hopelijk al je dromen en wensen mogen uitkomen!


Maaike 🌸