DementieBlogs.nl  -
Verhalen over mijn werk en leven

Het Balkon

Het stond al even op mijn ‘onzichtbare’ planning, maar vandaag kwam het er eindelijk van toen ik bij mijn vader op bezoek ging. We hebben samen zijn balkon schoongemaakt! Nouja, samen… Ik heb het balkon schoongemaakt en mijn vader is ‘aanwezig’ geweest, heeft op zijn manier verbale ondersteuning geleverd en een nieuw emmertje water gehaald toen ik hem hier om vroeg. Het belangrijkste van dit alles, naast dat het balkon natuurlijk weer netjes is... Is dat we beide het gevoel hebben dat we super nuttig bezig zijn geweest! En dat voelt goed, voor mij én voor hem!

Nadat het balkon schoon was, was het uiteraard tijd voor een verdiende pauze! Met wat drinken, een koek en voor mijn vader een sigaretje erbij, hebben we ondanks dat het fris was, genoten van het zonnetje wat precies op zijn balkon scheen. We hebben gekeken naar de auto’s die voorbij kwamen rijden, de honden die uitgelaten werden door hun baasjes, een voorbij razende politieauto met toeters en bellen en fietsende kinderen.

En terwijl we daar zo samen zitten, praten we over de meest onsamenhangende dingen. Maar dat maakt niet uit, want de zon schijnt, we zijn nuttig bezig geweest, we genieten van elkaars gezelschap én het schone balkon.


Maaike 🌸