DementieBlogs.nl  -
Verhalen over mijn werk en leven

Geheimtaal

Mijn ouders hebben thuis altijd een prikbord in de keuken gehad, dus voelde het niet meer dan logisch dat mijn vader er ook één op zijn kamer kreeg. Recent heeft hij alles wat erop hing weg gedaan, nadat hij even minder lekker in zijn vel zat. Omdat ik het prikbord zo leeg vond heb ik de vorige keer dat ik bij hem was, een briefje op zijn prikbord gehangen waarop ik geschreven heb dat ik van hem hou. Als ik vandaag bij hem op bezoek kom, zie ik dat er nog een briefje bij gekomen is.

Nieuwsgierig als ik ben, loop ik naar het prikbord om te lezen wat erop staat. Aan het handschrift zie ik gelijk dat mijn vader het zelf geschreven heeft. De eerste zin kan ik ontcijferen en weet ik te plaatsen. Fred is de oude buurman van mijn vader, die we vorige week tegen kwamen toen we met de auto weg gingen om te gaan wandelen bij landgoed Biljoen: ‘Wandelen, Fred gezien’.

De rest wat op het briefje geschreven staat, lijkt bijna een soort geheimtaal te zijn. Geheimtaal, waarvan alleen mijn vader weet wat er staat. Ik denk dat het briefje belangrijk voor hem is, anders had hij het niet op zijn prikbord gehangen. Nadat ik er een foto van gemaakt heb, hang ik het weer terug. Thuis heb ik nog een aantal keer de foto bestudeerd, maar tot nu toe heb ik zijn ‘geheimtaal’ niet kunnen ontcijferen…


Maaike 🌸