DementieBlogs.nl  -
Verhalen over mijn werk en leven

Humor onder de douche

Sinds kort hebben we een nieuwe stagiair en vandaag loopt hij met mij mee. Davey(*) is nog jong, net een half jaar 16. Een leuke, enthousiaste jongen, die het zeker ver gaat schoppen! Terwijl ik meneer Haverkamp(*) aan het douchen ben op de douchestoel, kijkt hij toe. Meneer Haverkamp kan overkomen als een norse man, als je hem niet goed kent. Als hij zich echter bij je op zijn gemak voelt, kan hij met een flinke dosis humor op de proppen komen.

Zoals altijd, vertel ik meneer van te voren telkens welke handelingen ik ga uitvoeren. Ik douche hem regelmatig in de avond, waardoor we goed op elkaar ingespeeld zijn. Meneer kan soms wat dwangmatig zijn. De routine in de handelingen, geeft hem het gevoel dat ik alles onder controle heb en precies handel op de manier, zoals hij het graag wil hebben. Als ik na het insoppen en afspoelen bij zijn geslachtsdeel uit kom, spreek ik uit wat ik altijd tegen hem zeg: “Uw penis was ik zo op bed nog even, want dan kan ik er goed bij”. Meneer reageert zoals altijd: “Ja hoor, dat is prima”.

Na een korte stilte, spreekt meneer vervolgens de, voor mij nu legendarische, woorden uit: “Nou...vroeger deed ik toch echt hele andere dingen met mijn penis op bed”... Terwijl zijn woorden tot mij door dringen, schiet ik in de lach. Humor, ik hou er van! En Davey? Die stond met zijn oren te klapperen en kon bijna niet geloven dat er achter deze “norse man”, zoveel humor schuil ging!

Maaike van Rossum

*Deze namen zijn fictief in verband met de privacy