DementieBlogs.nl  -
Verhalen over mijn werk en leven

Herfst

De herfst, ik hou er van en vind het persoonlijk het mooiste seizoen van allemaal. Ik ben met enig regelmaat wel in het bos te vinden, maar vooral in de herfst vind ik het echt genieten. De bomen die prachtig kleuren, de bladeren die vallen, de geur van herfst! Bij voorkeur dan met droog weer, een aardig windje en eventueel een zonnetje erbij.

Als ik naar mijn vader ga, gaan we eigenlijk altijd ook even een rondje buiten lopen als het weer het toe laat. De ene keer kan dit een kleine ronde om de vijver zijn, die voor de zorginstelling ligt. En de andere keer gaan we naar Landgoed Biljoen, waar we een grotere ronde lopen. Hij is tenslotte nog redelijk jong en vitaal en kan dit nog prima! Daarnaast is de buitenlucht goed voor hem, even verandering van omgeving. Hij geniet er zelf ook van, dus win-win situatie voor ons beide.

Ook vandaag liepen we op Biljoen en ik moet altijd lachen om dezelfde standaard grapjes die hij maakt. Bij mensen die hardlopen is dit: “Ho maar hoor, ze hebben ze al te pakken!” en bij fietsers of mensen met bijvoorbeeld een rollator zegt hij altijd: “Niet te hard hè, ze flitsen!”. Beide zinnen heb ik denk ik de afgelopen paar maanden al honderd keer gehoord. En elke keer als hij zich vervolgens met een grote grijns naar me toe draait, lach ik met hem mee. “Ja, dat was een goeie grap pap!”


Maaike 🌸